Kolaps v Bedřichově tentokrát nenastal. Běžkovat se dá i ve Vesci nebo v Turnově

Výrazně klidnější než před týdnem byla dnes situace v dopravě v Bedřichově v Jizerských horách.

„Situace je klidná,“ potvrdila Ivana Baláková, mluvčí policie, která nemusela kvůli velkému zájmu turistů uzavřít přístup do obce jako minulý víkend. Kapacita parkovišť tehdy ani zdaleka nestačila. Na opatřeních, která tomu měla zamezit, se domluvila policie s obcí a posílené byly i autobusové spoje, které jezdí do Bedřichova.

„Je to v pohodě a řekl bych, až nestandardně na víkend. Asi se lidé zalekli,“ uvedl starosta obce Petr Holub. Podle něj byla ráno na parkovištích volná místa, a to dokonce i na centrálním. To třeba v pátek nebylo. „Ještě v osm večer bylo v pátek centrální parkoviště plné,“ dodal starosta.

Parkoviště v Bedřichově

Bedřichov je hlavním nástupním místem na Jizerskou magistrálu. K menšímu zájmu o něj zřejmě napomáhá i to, že díky vydatnému sněžení z tohoto týdne se dá běžkovat i ve městech. Upravený okruh si vytvořil dokonce i Turnov v Českém ráji.

Bedřichov dnes ráno

V krajském Liberci mohou lidé běžkovat i večer, a to ve sportovním a rekreačním areálu Vesec, kde se před více než deseti lety konaly závody mistrovství světa v klasickém lyžování. „Ovál je osvětlený od 17:00 do 6:30,“ připomněla mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

zdroje: Jiří Jelínek , ČTK
Spustit audio

Související