Kohout Pepa bydlí s paničkou v centru Liberce. Na doma nosí plenkové kalhotky

23. březen 2017

Vskutku neobvyklého domácího mazlíčka má paní Pavlína Hrušková z Liberce. V bytovce v centru města s ní žijí pes, dvě kočky a statný bílý kohout Pepa. Ochočený kohout nosí speciální plenkové kalhotky a spí na bidýlku těsně vedle postele své paničky. Ta mu před šesti lety, ještě jako kuřátku, zachránila život. Měl se totiž stát potravou pro dravce sokolníků.

„Pepa je hrozně společenský a rád vítá,“ vysvětluje Pavlína Hrušková kohoutí kokrhání. Téměř půlmetrový bílý kohout se k ní dostal náhodou, jako jednodenní kuřátko.

„Měl být potravou pro dravce, a když ho přivezli, tak ve velké haldě mrtvých kuřátek byl jediný živý,“ líčí jejich setkání kohoutova panička a dodává: „Neměla jsem to srdce zakroutit mu krkem a hodit ho zpět na tu kupičku mrtvých kuřátek.“

Na procházky jezdí Pepino v kočárku

Kohout, co nosí plínky, aby bylo čisto

V bytě paní Hruškové je čisto, protože Pepa nosí domácí plenkové kalhoty, vyrobené speciálně pro kohouty. „On si mě hlídá, chodí všude se mnou. Někdy se na gauči rozvalí jako typický chlap, jen mu dát do ruky ovladač,“ směje se Pavlína Hrušková.

Kohout Pepa doma

Procházky? Když nemůže, skočí do kočárku

Na procházky chodí raději mimo centrum Liberce, aby mohl jít Pepa po svých. Jinak má připravený kočárek, v kterém se vozí. „Chodíme společně se psem a kohoutem. Lidé, kteří nás potkají, na to reagují úsměvem, a to mi dělá největší radost,“ dodává Pavlína Hrušková.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio