Když zpívá, dá do toho i srdce. Talentovaná Míša z Liberce si plní sny

15. červen 2018

Miluje černošskou hudbu, zpívá sama tak trochu jako soulová zpěvačka a vlastně je svým pěveckým idolům i podobná – to je patnáctiletá Michaela Mervartová z Liberce.

„Snažím se, aby to nebyl jen zpěv, ale aby tam byly i emoce, to je neskutečně důležitý,“ říká talentovaná dívka. Nejraději zpívá populární hudbu. „I když nevím, jestli tu dnešní hudbu, stejně tak ráda poslouchám a zpívám starou černošskou hudbu, jazz, R’n’B a soul.“

Deváťačka Michaela Mervartová začala zpívat ve čtyřech letech ve známém libereckém souboru Severáček. Dnes už má soukromou učitelku zpěvu a daří se jí. Je absolutní vítězkou mezinárodního festivalu International Young Talent v Ostravě, vyhrála celorepublikovou soutěž Česko zpívá a nově má zlato i z Hlasu Slezska.

Před rokem a půl Míše lékaři diagnostikovali cukrovku prvního stupně, ani to ji ale ve zpívání nezastavilo. „Zjistili mi diabetes prvního typu, semlelo se to v krátké době. Šli jsme k doktorce a pak hned na JIP,“ popisuje mladá zpěvačka. „V prvním okamžiku tomu vůbec nemůžete uvěřit a zhroutí se vám svět,“ říká matka dívky Veronika Mervartová.

„...cukrovka nikoho nezastaví v jeho snech a v tom, co chce dělat.“
Michaela Mervartová

„Po roce jsem dostala inzulínovou pumpu, se kterou to mám jednodušší, jen ji musím mít pořád při sobě,“ vysvětluje Míša

„Po roce jsem dostala inzulínovou pumpu, se kterou to mám jednodušší, jen ji musím mít pořád při sobě,“ vysvětluje statečná deváťačka a pokračuje: „Snažím se o tom mluvit na veřejnosti, aby diabetici viděli, že cukrovka nikoho nezastaví v jeho snech a v tom, co chce dělat.“

Michaele Mervartové se daří její sen plnit. Letos se dostala na pražskou konzervatoř na obor herectví, kam nastupuje prvního září.

Míša má před sebou jisně zářnou budoucnost, má obrovský pěvecký talent
autor: Lucie Fürstová

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka