Kaufland a Světluška před Vánocemi opět ruku v ruce. Vánoční sbírka startuje již 22. listopadu

8. listopad 2021

V roce 2019 se stala společnost Kaufland naším parťákem a od té doby s námi hrdě kráčí a podporuje Světlušku. Jsme pyšní, že letos už třetí rok v řadě právě nám Kaufland pomůže před Vánocemi svítit zrakově postiženým tradiční vánoční sbírkou, a to od 22. listopadu do 5. prosince ve všech 136 prodejnách Kaufland.

Světluška pořádá sbírky už více než 17 let a víme, kolik proměnných je každý rok ve hře. Počasí, společenská nálada, volba sbírkového předmětu, správná a citlivá formulace sdělení pro dárce, osobní nasazení dobrovolníků … Vánoční sbírka pro Světlušku, kterou už třetím rokem připravujeme se společností Kaufland, je pro nás díky skvělé spolupráci a zkušenostem na straně Kauflandu velkou radostí. A věřím, že i to se pak promítne na každoročním úspěchu sbírky.
Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu

Ve vánoční sbírce se za dva roky spolupráce podařilo pro Světlušku vybrat už neuvěřitelných 26 milionů korun, které putovaly přímo do speciálně zřízeného Fondu Kaufland. Každoroční mimořádné částky po dvoutýdenní sbírce letí ke Světlušce díky všem, kteří si u pokladen zakoupí vánoční jmenovky a zejména díky ohromnému nasazení pokladních všech obchodních domů Kaufland. Stejně jako loňský rok, i letos navíc Kaufland štědře přispěje Světlušce dalšími 10 korunami za každý prodaný arch vánočních samolepek.

Velmi si vážíme štědrosti všech našich zákazníků a nasazení našich zaměstnanců, kteří se do sbírky pravidelně zapojují. Věříme, že letos společně
překonáme výtěžek z loňského roku. Celá částka bude věnována skrze fond Kaufland na pomoc lidem se zrakovým postižením po celé České republice.


Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland

Vánoční jmenovky, jejichž kompletní výtěžek poputuje na konto Světlušky, budou moci lidé zakoupit od 22. listopadu do 5. prosince. Arch se samolepicími jmenovkami bude k dispozici na pokladnách a informačních přepážkách všech prodejen Kaufland po celé ČR za 30 Kč. 

 

Spustit audio