Juška, Kudlička, Staněk. Jablonec nabídne závody špičkových atletů

Atletický mítink Jablonecká hala znovu nabídne atraktivní podívanou. Soutěžit se bude v osmi disciplínách. Program začne v 16 hodin a 45 minut.

Organizátoři Jablonecké haly měli v posledních dnech napilno. Klidného spaní si před startem mítinku asi neužili.

„Protože se jedná o velký mezinárodní mítink za účasti jedenácti států z Evropy a ze světa, tak poslední dny to nabývá na hektičnosti. Zejména se jedná o ubytování, dopravu z letiště, propagaci, stravování a další věci,“ prozradil ředitel závodu Dušan Molitoris.

Dálkař Roman Juška

Nekvalitnější z osmi disciplín podle něj bude soutěž dálkařů. V čele s českým rekordmanem Radkem Juškou. V koulařském sektoru bude patřit k favoritům Tomáš Staněk, mezi sprintery na šedesát metrů třeba Zdeněk Stromšík. Kvalitní obsazení nabídne také mužská tyčka.

„Na poslední chvíli se přihlásil ještě ve skoku o tyči k Balnerovi ještě rekordman Kudlička, takže tam také bude souboj našich. A aby to neměli tak lehké, tak jsme m jim sehnali Poláka Soberu, který má skočeno 581 centimetrů,“ doplnil ředitel závodů.

Tyčkař Jan Kudlička

Ženy čekají tři disciplíny. Znovu bude největší pozornost upřena na dálku.

„V té jsme získali kvalitní konkurenci. Jednak Janu Velďákovou ze Slovensko, která má osobní rekord 6,75 metru. A k ní bude Japonka, která umí 6,50 metru,“ upozornil Molitoris.

Kromě zvučných jmen diváci v jablonecké hale uvidí také české atletické naděje. Například sedmnáctiletá jablonecká sprinterka Barbora Hůlková. Ví, že doma bude o poznání nervóznější, než na jiných závodech.

„Bývá to tak. Pro mě to tak bylo jednou tady na mistrovství republiky, ale tak člověk se s tím vždycky nějak popere, protože jak už jsme díky těm závodům zvyklí na stres, tak už to dokážeme překonat,“ sdělila talentovaná sprinterka. Co od závodu očekává, v to m má jasno.

 „Hlavně asi se neztrapnit před domácím publikem a běžet nějaký výkon na úrovni, aby to nějak vypadalo s tou velkou konkurencí. Chtěla bych to zkusit kolem sedmi sedmdesáti. Uvidíme, jak se budu cítit,“ řekla Barbora Hůlková.

Atletický mítink Jablonecká hala 2018

A jak těžká bývají jednání s atlety? Pořadatelé s nimi prakticky nepřijdou do kontaktu.

„Dneska se zvučná jména nehlásí, ale hlásí se to přes manažery. A ti vyjednávají podmínky, jednak startovného, bonusů, dopravy a tak dále. Dneska je atlet odsouzený na rozhodování svého manažera,“ přiblížil organizační pozadí akce Dušan Molitoris.

47. ročník atletického mítinku Jablonecká hala začne v 16:45 v jablonecké hale na Střelnici.

autor: ppe
Spustit audio

Související