Jizerské 50 se budou moct účastnit i lidé bez covid-certifikátu. Přihlásit se mohou do všech typů závodů

Z rozhodnutí vlády skončit povinnost prokazovat se před vstupem do restaurací, kadeřnictví, ale také do kulturních zařízení nebo na sportovní akce potvrzením o očkování nebo proděláním covidu-19. Tato změna se dotkne i organizace víkendové Jizerské 50.

Té se budou moct zúčastnit i lidé bez očkování nebo potvrzení o absolvování covidu-19. K dispozici je zhruba pětina startovacích čísel, a to do všech závodů. Zájemci se mohou registrovat od čtvrtka 10. února v libereckém obchodním centru Nisa.

Organizátoři Jizerské 50 se dohodli na pravidlech organizace všech závodů nadcházejícího víkendu s Krajskou hygienickou stanicí.

„Do padesáté páté ČEZ Jizerské padesátky se mohou nyní přihlašovat úplně všichni. Nebudeme už kontrolovat prokazování certifikátu na covid-19. Neočkovaní, kteří se báli, že nebudou moci na start, tak v tuto chvíli mohou,“ uvedl mluvčí Jizerské 50 Richard Valoušek.

Hygienická opatření ale nadále platí v dopravních prostředcích, ve kterých by lidé měli mít nasazené roušky. Bedřichov také bude od pátku 11. února do neděle 13. února úplně uzavřený. Vjet tam budou moct jen lidé, kteří mají rezervace, veřejná doprava nebo vozidla záchranného systému. Jak závodníci, tak veřejnost se mohou do místa závodu dostat autobusy, které budou kyvadlově vyrážet jak z Liberce, tak Jablonce nad Nisou.

Spustit audio

Související