Jizerská 50 startuje. O víkendu se uzavře silnice přes Bedřichov až k České chalupě

8. únor 2019 08:48

Tisíce lidí dnes začnou přijíždět do Bedřichova na Jablonecku. Půjde o fanoušky i závodníky letošního ročníku Jizerské padesátky. Řidiče čekají dopravní omezení.

V průběhu celého víkendu se podle policie vydá do stopy sedm tisíc příznivců lyžování. Fandit jim bude přibližně deset tisíc diváků. V letošním roce se koná 52. ročník závodu. Nejde jen o hlavní nedělní závod na 50 kilometrů klasicky, ale i o další program. Třeba dnešní dětské závody a večerní sprint nebo sobotní pětadvacítku a závod na deset kilometrů.

V době konání závodů se dá očekávat, že bedřichovská parkoviště budou obsazená opravdu do posledního místa. Sami závodníci si totiž museli vytvořit rezervaci předem. Další parkoviště, hlavně pro fanoušky, jsou připravená na Smědavě nebo u Jizerky, tam můžeme přijet bez objednání.

Centrální parkoviště v Bedřichově

Jizerská 50: Drtivá většina startovních čísel je vyprodaná. Který závod si dá Lukáš Bauer?

03546147.jpeg

Druhý únorový víkend bude v Bedřichově vyhrazen už 52. ročníku Jizerské padesátky. Závod v běhu na lyžích už teď hlásí tradičně velký zájem vyznavačů bílé stopy. A co je potěšitelné, aktuálně i odpovídající příděl sněhu.

V sobotu a v neděli ráno bude v Bedřichově zavřená silnice od penzionu UKO přes Bedřichov až k České chalupě. Někdo ale přesto projede, popisuje policejní mluvčí Dagmar Sochorová: „V době úplné uzavírky bude zajištěna možnost průjezdu dopravní obsluhy a vozidel s povolením vjezdu, která vydává pouze Obecní úřad Bedřichov pro majitele místních nemovitostí a občany.“ Omezení vjezdu bude platit od šesti hodin ráno do devíti, a to oba dva víkendové dny.

Posílené autobusy pro fanoušky a závodníky budou jezdit z několika míst Liberce. Třeba linka číslo 500 určená hlavně pro závodníky pojede z Fügnerovy ulice a od obchodního centra Nisa. Další autobusy budou jezdit kyvadlově, z Jablonecké ulice od TJ Lokomotiva.

Autobusy dovezou závodníky z Jablonce nad Nisou nebo z Janova nad Nisou. Hlavní dopravní prostředek pro fanoušky mezi Libercem a Bedřichovem je linka číslo 18, uvedli organizátoři.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související