Jilemnická nemocnice nově nabízí vyšetření magnetickou rezonancí, pacienti už nemusí jezdit jinam

26. říjen 2021 10:11
Zprávy

Pacienti jilemnické nemocnice museli dosud jezdit za specializovaným vyšetřením na magnetické rezonanci desítky kilometrů po okresních silnicích. Ta doba skončila, Masarykova městská nemocnice si přístroj pořídila. V pondělí 25. října ho představila i veřejnosti, byla se na něj podívat i redaktorka Lucie Fürstová.

Čtěte také

Masarykova městská nemocnice v krkonošské Jilemnici má nově magnetickou rezonanci. Moderní vyšetřovací metoda lékařům doposud scházela a pacienti za ní museli dojíždět například až do Jablonce nad Nisou nebo Liberce. Pořízení přístroje a nutné úpravy oddělení stály více než 36 milionů korun.

Zařízení je ve zkušebním provozu už od září, za tu dobu lékaři vyšetřili bezmála 100 pacientů. „Pro pacienty je důležitá ta skutečnost, že za tímhle vyšetřením dosud museli dojíždět a teď to budou mít v místě. To je pro nás největší benefit toho vyšetření,“ uvedla primářka radiodiagnostického oddělení Ivana Mašková.

Proč je právě v Jilemnici ten nový přístroj tak důležitý? Má nemocnice dost potřebných specialistů? Jaké jsou čekací lhůty na vyšetření magnetickou rezonancí v jilemnické nemocnici? Jaká vyšetření budou v nemocnici provádět. Poslechněte si v záznamu živého vstupu.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související