Ježíškovými vnoučaty se stali i žáci z Liberce. Seniorům vyrobili vánoční přání

8. prosinec 2018

V projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata nejde jen o dárky pro seniory, hlavní je udělat jim radost. A tu přinese i ručně vyráběná vánoční gratulace. Ty babičkám a dědečkům napsali i žáci liberecké Základní školy v Lesní ulici.

Ježíškova vnoučata nosí tisíce dárků seniorům po celé republice. Připojit se můžou i ti nejmenší, stačí namalovat vánoční gratulaci a do 14. prosince ji poslat na adresu Českého rozhlasu v Praze. Tak jako to v pátek udělaly děti z liberecké Základní školy v Lesní ulici. V hodině výtvarné výchovy vytvořily originální přání se sobem pro neznámé babičky a dědečky.

„Já pro ty babičky a dědečky chci udělat přání, protože vím, jak se cítí, když jsou sami. Jak bych se cítil já, kdybych byl v jejich kůži. Prostě bych byl sám a neměl bych rodinu na Vánoce, že by mi to bylo líto. Udělám hezké přání, aby měli veselý Štědrý večer,“ řekl jeden ze školáků, kteří přání vyráběli.

Děti, které by se chtěly také stát Ježíškovým vnoučetem, můžou tvořit vánoční přání ještě v příštím týdnu. Nejpozději do 14. prosince je ale musí doručit na adresu:

Martin Ondráček, Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, 120 99

autoři: Lucie Fürstová , mib
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.