Ježíškova vnoučata splnila životní sen Janě ze Senior domu Beránek v Úpici na Trutnovsku

22. prosinec 2019 10:00

V Senior domě Beránek v Úpici na Trutnovsku se nadělovaly dárky. Ten svůj tam od Ježíškových vnoučat dostala také třiasedmdesátiletá paní Jana. Splnil se jí celoživotní sen. Od malička maluje obrazy a právě markoušovičtí jí připravili první veřejnou výstavu v životě.

Josef Dvořák právě svolal návštěvníky slavnostního rozsvícení vánočního stromu, aby se přišli podívat na krásné obrázky, které paní Jana vystavuje.
„Rozsvícení vánočního stromu je již naše tradiční akce. Právě skončil koncert v kostele, potom budeme mít onu výstavičku, kterou jsme připravili v rámci plnění přání Ježíškových vnoučat. A nakonec slavnostně rozsvítíme náš vánoční strom, který bude svítit až do Tří králů."

Markoušovičtí připravili paní Janě první veřejnou výstavu jejích obrazů v životě

Karolína Decker s dcerou Natálkou mají v uvozovkách na svědomí dnešní obdarování paní Jany.
„Ano, byl to víceméně náš nápad spolu s Natálkou. Jsme rády, že jsme mohly společně s týmem Náves Markoušovice splnit přání paní Jany a uspořádat tuto výstavu."

Čtěte také

Paní Jana přihlíží té velké slávě a na dění kolem jejích obrázků. Jde o její první veřejnou výstavu, když nepočítáme obrázky v domově důchodců.
„Moje obrázky byly v naší jídelně. A když jsem toho už potom měla víc, tak chodily pečovatelky a přinesly mi plátýnko a řekli si, co by chtěly namalovat. Tak jsem jim to ráda namalovala."

Přála si od Ježíškových vnoučat proto vlastní výstavu. Jaký je to teď pocit, když jsou všude okolo vystaveny její obrazy a lidé si je prohlíží? A co paní Janu inspiruje?

Markoušovičtí připravili paní Janě první veřejnou výstavu jejích obrazů v životě

„Je to příjemné, když vidím, že si lidé mé obrázky prohlíží. A jako inspiraci čerpám zkrátka co mi zrovna vypadne z hlavy. Vždy si to napřed předmaluji a potom vezmu štětec a barvy a obraz se vybarví," vysvětluje paní Jana, které se tak splnil její celoživotní sen.

Další výstava ji čeká na jaře příštího roku.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související