Je mu 16 a posouvá české rekordy. Atletická naděje z Turnova

10. březen 2020

Turnovská atletika spoléhá hlavně na mladé. Třeba na šestnáctiletého Jakuba Šafáře. Úspěšného vícebojaře a také skokana o tyči představuje jeho trenér Miroslav Reichel.

Čtěte také

„Pracovitost a pohybová paměť, to jsou jeho základní atributy, se kterými může krásně fungovat celý život,“ prozradil o Jakubu Šafářovi jeho turnovský trenér Miroslav Reichel. Na přípravu všestranného atleta není sám. „Já jsem hlavní trenér a pak mám čtyři trenéry – specialisty, se kterými probíráme jiné technické disciplíny,“ dodává.

Jakub Šafář, kromě toho, že má už dvě zlaté medaile z halového republikového šampionátu, ovládl v loňském roce také soutěž dálkařů při liberecké olympiádě dětí a mládeže. A posouvá české rekordy ve víceboji a ve skoku o tyči, kde už překonal laťku ve výšce 465 centimetrů. V 16 letech na sobě dál tvrdě pracuje. Pokud ho čeká závod ve víceboji, chce v tréninku zvládat všechny disciplíny.

Medailisté z letošního víceboje. Jakub Šafář je ten „zlatý" uprostřed

Pro letošní rok si turnovský atlet stanovil hlavní cíl: probojovat se na mistrovství Evropy sedmnáctiletých. Má to jen malý háček; soutěž se má konat v Itálii a tak zatím vůbec neví, jestli se šampionát uskuteční. Co ještě prozradil trenér Miroslav Reichel o talentovaném atletovi, i jak to vidí sám Jakub, si poslechněte v reportáži.

autor: ppe
Spustit audio

Související