Jablonečtí zastupitelé projednají prodloužení tramvajové linky číslo 11

4. říjen 2019 11:31

Vedení města Jablonce nad Nisou zvažuje finanční zatížení městského rozpočtu a bude o projektu zavedení tramvajového spoje z Liberce až do centra Jablonce jednat 17. října.

Na jablonecké radnici připravují podklady pro zastupitele ohledně plánovaného prodloužení tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem. O rekonstrukci linky 11 a jejím prodloužením do centra města budou jablonečtí zastupitelé jednat 17. října. Podle primátora města Jiřího Čeřovského z ODS nelze zatím jednoznačně říct, jestli radnice miliardový projekt podpoří. Zvážit musí hlavně, jak projekt zasáhne rozpočet města do budoucna. Čekají také na shromáždění všech aktuálních informací o projektu od Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a také od libereckého magistrátu.

zastávka tramvaje na trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou

Projekt totiž musí schválit i zastupitelé v Liberci, až pak může vedení Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou podat žádost o státní miliardovou dotaci. V případě, že ji nedostane, hrozí podle dopravce úplný konec tramvajové linky číslo 11.

Spustit audio