Jablonecká hala opět nabídla sportovní podívanou. Utkali se v ní atleti z dvanácti zemí

Atletický mítink Jablonecká hala nabídl už své osmačtyřicáté pokračování. Divákům se při něm představili závodníci z dvanácti zemí. Výsledkové listině ale kralovali Češi.

Jeden z nejhodnotnějších výkonů byl k vidění ve skoku o tyči. Disciplínu ovládl odchovanec jablonecké atletiky, který aktuálně hájí barvy pražské Dukly, Dan Bárta. Skočil své osobní maximum 540 centimetrů. Do místa, kde s atletikou začínal, si ani lepší návrat přát nemohl.

Z 48. ročníku atletického mítinku Jablonecká hala

„Já jsem si už ve spaní představoval, že tady něco předvedu, ale že to bude takový výkon a taková atmosféra, tak to mě nenapadlo,“ komentoval svůj úspěch Bárta.

Fanoušky potěšily i další výkony domácích závodníků. Třeba osmnáctileté dálkařky Barbory Hůlkové. Ta si také vylepšila osobní rekord. O tři centimetry překonala šestimetrovou hranici. To stačilo na čtvrté místo. Přitom se musela obejít bez trenérky Dany Jandové, která dohlíží nejen v těchto dnech na přípravu reprezentantky Zuzany Hejnové.

Z 48. ročníku atletického mítinku Jablonecká hala

V jablonecké hale pak triumfovali třeba na hladké šedesátce Zdeněk Stromšík a Klára Seidlová. Mezi koulaři stačil Tomáši Staňkovi k vítězství výkon 20 metrů a 6 centimetrů. „Já jsem si před čtrnácti dny natrhl sval u žebra, takže jsem házel jen dvakrát před závodem. A ještě jsme měnili techniku, takže je vidět, že ta technika není ještě úplně tak, jak by měla do závodu být,“ uvedl po závodu Tomáš Staněk.

Z 48. ročníku atletického mítinku Jablonecká hala

Ten přitom patří k tradičním účastníkům Jablonecké haly. Letos byl dokonce tváří závodu. Na sever Čech se vždy rád vrací. „Taky tady v minulosti startovala Helena Fibingerová, která mě významně podporuje, za to jí patří obrovský dík. Podpořila i tento mítink, protože Jablonec má moc ráda. Tu halu taky, hodila tady světový rekord. Já tady startuji rád, líbí se mi, že na ochozech jsou diváci, ale radši bych je potěšil nějakým lepším výkonem,“ dodal Tomáš Staněk po skončení osmačtyřicátého ročníku tradičního atletického mítinku.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související