Jablonec pouze remizoval s Bohemians, Mladá Boleslav porazila Brno

2. srpen 2015

Fotbalisté Jablonce překvapivě ztratili dva body, když doma pouze remizovali s Bohemians 1905 2:2. Hosté dvakrát vedli, ale Severočeši pokaždé vyrovnali. Mladá Boleslav si podle předpokladů poradila s Brnem, když o vítězství rozhodla dvěma góly ve druhém poločase.

Svěřenci Karla Jarolíma byli od začátku zápasu aktivnější, ale v brněnské brance předváděl výborné zákroky gólman Doležal. V prvním poločase na něm ztroskotali Magera a dvakrát Čermák.

Po změně stran už se Čermák prosadil, když po pěkné kombinaci z bezprostřední blízkosti prostřelil bezmocného Doležala. V další šanci mířil Magera vedle brněnské branky a první šanci neproměnil ani střídající Chramosta.

Minutu před koncem se ale boleslavský útočník přece jenom radoval. Na jeho gólu měl velký podíl Baroš, který vyhrál souboj s obráncem, sám před brankářem ještě akci vyšperkoval přihrávkou a Chramosta zakončoval do prázdné branky.

Jablonec byl před zápasem s Bohemians 1905 jasným favoritem, ale hned v 6. minutě prohrával. Centr Akulinina prošel až k Acostovi, který otevřel skóre zápasu.

Hned za pět minut domácí vyrovnali, když přísně nařízenou penaltu proměnil Wágner. Do konce prvního poločasu mělo ještě každé mužstvo po jedné šanci, ale skóre už se neměnilo.

Hned po změně stran udělal velkou chybu domácí stoper Beneš a exjablonecký Čížek po přihrávce Akulinina vrátil Bohemians vedení.

Jablonec hned za dvě minuty dostal míč do branky, ale hlavní rozhodčí Paták gól pro ofsajd neuznal. V závěru si Jablonec vytvořil drtivou převahu, ale obrana Bohemians v čele s gólmanem Zlámalem dlouho odolávala.

Čtěte také

Až 11 minut před koncem zápasu se ke zblokované střele Rossiho dostal Masopust a zblízka překonal Zlámala. Hned za minutu mohl dokonat obrat Doležal, ale trefil pouze břevno. Závěr už hosté zvládli a mohli se radovat z bodového zisku.

2. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)
Branky: 12. Wágner z pen., 79. Masopust - 6. Acosta, 47. Čížek. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Fišer. ŽK: Crnkič, Hübschman - Šmíd, Zlámal. Diváci: 4188.

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 51. Čermák, 90. Chramosta. Rozhodčí: Jílek - Paták, Dobrovolný. ŽK: Rada (M. Boleslav). Diváci: 3154.

Spustit audio