Jablonec: Jízdné v MHD bude možné platit kartou. Od konce roku

13. květen 2019 07:30

Jízdné v městské hromadné dopravě v Jablonci nad Nisou by mělo jít od konce roku platit platební kartou, slibuje vedení radnice.

Týká se to všech autobusů, pro město je zajišťuje dopravce Bus Line. S ním se radnice domluvila na tom, že platební terminály by měly být v autobusech do konce roku. Klasickou papírovou jízdenku už v Jablonci není možné od konce ledna koupit. Platí se u řidiče nebo předem nabitou čipovou kartou Opuscard.

Podle vedení města si cestující v Jablonci zvykli platit jízdné na MHD u řidičů v autobusech. Papírové jízdenky v Jablonci už není možné v trafikách ani nikde jinde koupit.

Původně se podle vedení města lidé obávali toho, že se budou při nastupování tvořit fronty a spoje pak nebudou jezdit včas. To se podle primátora Milana Kroupy (ANO) nepotvrdilo, dopravce se proto k papírovým jízdenkám vracet ani v budoucnu nebude: „Do budoucna papírové lístky nebudou, a pokud se nám to podaří technicky zvládnout, do konce roku bychom rádi v autobusech zavedli platební terminály tak, aby se začalo platit platebními kartami. Bus Line LK se zavázal, že to bude řešit, ještě hledáme vhodné řešení.“

Spustit audio

Související