Jablonec a Vratislavice letos opět přispějí dětem na příměstské tábory

18. březen 2018

Radnice Vratislavic nad Nisou přispěje každému dítěti 1 000 korun na letní příměstské tábory. Rozpočet na příspěvky mají připravený i v sousedním Jablonci nad Nisou. Tam můžou rodiny získat na jedno dítě až 500 korun.

Ve Vratislavicích připravují celkem 7 turnusů pro děti od 6 do 15 let. Děti se budou moct různě zaměřených příměstských táborů účastnit vždy od pondělí do pátku. Tábory nabízí třeba sportovní aktivity, hru ve stylu Pevnosti Boyard nebo detektivní hru. Na tvořivém táboře se děti seznámí s různými výtvarnými technikami, účastníci vědeckého tábora zase uvidí zajímavé pokusy a čekají je i poučné exkurze. Kapacita každého táboru je nejvýše 25 dětí.

Přispívat na prázdninové pobyty nejmenších na příměstských táborech budou i v Jablonci nad Nisou. Město na to má v rozpočtu připraveno 210.000 korun. Příspěvek tam poskytují prostřednictvím zapsaných organizací, které péči o děti zajišťují. Podle jablonecké mluvčí Markéty Hozové se můžou organizace na magistrátu zaregistrovat do 3. dubna. Loni příměstské tábory ve městě nabízelo 21 registrovaných organizací. 

"Tato služba je určena rodičům předškolních dětí a žáků prvních tříd základních škol," uvedl náměstek primátora pro školství Miloš Zahradník z ČSSD. Příspěvek je podle něj stejně jako v předešlých letech 100 Kč za dítě a den, maximálně po dobu pěti pracovních dní. Na jedno dítě tak může rodina na týdenní pobyt v příměstském programu získat až 500 korun. Příspěvek radnice poskytuje od roku 2009, loni podpořila pobyty pro 368 dětí a na příspěvcích vyplatila 182.500 korun.

autor: mib
Spustit audio

Související