Imaginárium a Anežka Cvejnová vydají nové album

Liberecká písničkářka Anežka Cvejnová spolu se svou kapelou Imaginárium dokončuje premiérové společné album. Ze čtyř písní, které na něm měly původně být, je jich nakonec deset.

Fanoušci skupiny se můžou těšit, že některé písně uslyší volně na Youtube. Poslechněte si reportáž, jak vznikalo album s téměř aviatickým názvem – Vzlétne.

Anežka Cvejnová spolu s kolegy v libereckém nahrávacím studiu

Poslední detaily nového alba dolaďují v nahrávacím studiu v Liberci Na Rybníčku. „Ladíme poměry jednotlivých nástrojů, barvy zpěvu,“ vysvětluje bubeník kapely Vojtěch Šilhán a dodává: „Těší nás, že už za chvíli to budeme moct pustit mezi lidi.“

Nejsem anděl, uvnitř mě je anděl, říká písničkářka z Liberce, která vydává první CD

První sólové album liberecké písničkářky Anežky Cvejnové

Liberecká písničkářka Anežka Cvejnová nahrává své první album. Na jeho vydání neměla sice nejdřív peníze, oslovila ale lidi přes internet, a ti ji podpořili. Věnovali jí téměř 40 tisíc korun. Cvejnová vystupovala třeba s libereckými sbory Cum Decore, Akcent nebo s dívčí kapelou Kabája. Hudbu i text si píše sama.

Autorkou většiny písniček je zpěvačka, klavíristka a textařka Anežka Cvejnová. „Inspiraci píše sám život,“ říká. „Témata, která mě v životě potkají, mám v hlavě tak dlouho, až je napíšu do písničky a pak mám klid,“ popisuje s úsměvem.

První písnička kapely Imaginárium a Anežky Cvejnové je k poslechu už nyní, jmenuje se Divoženka.

Své nové album s názvem Vzlétne pokřtí kapela Imaginárium nejprve v půlce června 14. 6.  v Praze v klubu Klubovna, 17. 6. pak ještě jednou na Frozen festu v Lidových sadech v Liberci.

Vzlétne. Tak zní název nově připravovaného alba
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio