I učitelé se musí učit. Výuka na dálku znamená pro naše školy výzvu

27. březen 2020

Koronavirové prázdniny nastaly nejen žákům, ale také učitelům. Přinášíme pár tipů, jak se v online vzdělávacích nástrojích pro pedagogy zorientovat.

Zmiňovali jsme aplikace, hry a platformy pro podporu vzdělávání žáků. Dnes přinášíme tipy přímo pro pedagogy, kteří se také musí s novou situací vypořádat. Mnozí navíc mají s technologiemi jen omezené zkušenosti, ale je třeba, aby s nimi dokázali pracovat. Metodický portál RVP proto připravil webinář se základními poznatky, které mají sloužit pedagogům k zorientování.

Záznam webináře, kterým provedl specialista na digitalizaci škol, Bořivoj Brdička, najdete spolu se záznamy dalších vzdělávacích přednášek a webinářů na webu RVP

O své zkušenosti s digitalizací výuky se dělí i Smíchovská střední průmyslová škola (SSPŠ), která od pondělí 16. března 2020 zahájila provoz nového portálu Učíme.online a internetového Rádia Ámos. Radí učitelům a ředitelům, jak zůstat s žáky a studenty i nadále v kontaktu a pokračovat v jejich vzdělávání. Na portálu najdete názory odborníků, rozhovory – např. s Marií Souchovou, která popisuje přínos výukového programu Techambition pro podporu výuky matematiky.

Aplikace například umožňuje i skupinovou práci studentů a pedagožka s ní už dva roky spokojeně pracuje. I díky ní může podpořit maturanty, aby se nadále připravovali na maturitní zkoušky. 

Spustit audio

Související