I druhé místo je ohromný úspěch, říká Radim Šimek. Liberecký bek zřejmě zkusí NHL

Poprvé od roku 2010 se stalo, že finále hokejové extraligy skončilo už po čtvrtém zápase. Na straně poražených byl Liberec, který obhajoval titul, ale ve finále ani jednou nestačil na Brno. Naposledy prohráli Bílí Tygři 2:5 a končí jim sezóna se stříbrem na krku.

„Když jsme v power-play dostali góla na 2:5, začal jsem tušit, že to nevyjde. Řekli jsme si, s jakou taktikou do zápasu půjdeme, ale ve druhé třetině jsme dostali gól, rychle jsme vyrovnali, ale vzápětí jsme dostali další dva. Nechci říkat, že to rozhodlo, ale poslalo nás to k zemi. Srazilo nás to, když jsme se nadechovali,“ říká obránce Liberce Radim Šimek.

Opora Bílých Tygrů stála při pozápasovém hodnocení na chodbě brněnské haly, větší pozornost byla v tu dobu samozřejmě upnutá na v tu dobu slavící Kometu. I tak ale mohl sezonu chválit.

Je to krásný. Dva roky po sobě jsme vyhráli základní část. Vloni jsme udělali titul, letos druhé místo, je to ohromný úspěch. Radim Šimek

„Je to krásný. Dva roky po sobě jsme vyhráli základní část. Vloni jsme udělali titul, letos druhé místo, je to ohromný úspěch,“ říká.

„Velké díky patří celému týmu, managementu, panu Syrovátkovi, Filipovi Pešánovi, který nám celou sezonu věřil a dodával nám ohromnou pohodu,“ říká Radim Šimek, který má v příští sezoně namířeno nejspíš do nejlepší hokejové ligy světa.

Radivojevič v Česku končí

On ale nebude zdaleka jediný, kdo v kádru Severočechů skončí. Branko Radivojevič už neprodlouží angažmá v Česku, vrátí se s rodinou na Slovensko a na působení pod Ještědem bude mít skvělé vzpomínky.

Důvody jsou jasné, klub funguje skvěle. „Každému klubu bych doporučil, aby se přišel podívat do Liberce, jak to funguje. Ať už taktická příprava nebo tréninky. Liberec je v tomhle hodně vepředu, klobouk dolů a hodně mančaftů si bere příklad,“ říká Radivojevič.

Liberec má po loňském zlatu letos stříbro. A k tomu jako doplněk pohár za vítězství v základní části. Ten hlavní titul ale v domácí hale slavila Kometa.

autoři: fk , vman
Spustit audio