Humor, smích, hudba, divadlo a pořady pro děti provázejí Jitku Molavcovou s láskou celým životem

12. březen 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:41 Jarně laděný rozhovor s Jitkou Molavcovou
  • 06:40 Setkání režiséra Zdeňka Trošky s hradeckými seniory
  • 11:31 Jak se na pomoc Ukrajině dívají dva vyslanci dobré vůle UNICEF
  • 14:25 Široké kalhoty jako jeden z módních trendů jara
  • 18:13 Zeptáme se, jak může jóga zklidnit naši mysl
  • 21:52 75. narozeniny šarmantního Viktora Preisse
  • 24:44 Rozhlasová anketa Šarmantní osobnost roku pokračuje

Mezi osobnostmi, které jste nominovali v 26. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku mezi finálovou desítku je také stále Jitka Molavcová. Ta je zosobněním neobvyklé kombinace jemného půvabu a nevšedního komického talentu. Vynikající herečka a hudebnice, která ovládá hru na několik hudebních nástrojů.

Čtěte také

Humor, smích, hudba, divadlo a pořady, které s láskou dělá pro děti, ji provázejí celý život. Proto není divu že už několik je stálicí v naší rozhlasové anketě Šarmantní osobnost roku.

Jitka Molavcová oslaví 17. března narozeniny. Proto jsem ji navštívila s velikou kyticí od všech rozhlasáků.
„Já narozeniny vlastně ani moc neslavím, ale lidé mi je vždy připomenou. V dobré víře, že mi udělají radost. A taky že jo. Třeba tahle kytice od vás je tak nádherně jarně barevná, že mi to hned zlepšilo náladu."

Vypadáte úžasně, elánu máte na rozdávání. Kde berete tu energii?
„Energii si beru od hodných lidí, když se s nimi setkávám. A možná také už z jara, které pomalu klepe na dveře. Já mám tohle roční období moc ráda. Kéž by nám jaro všem spravilo náladu a všichni jsme se mohli usmívat, ne-li se přímo smát."

Čtěte také

„Jinak my v Semaforu připravujeme nová představení. Tedy ona klasická pohádková písnička - Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání, dělání, je lék, to je veliká pravda. Když je člověk činorodý a pořád se o něco zajímá a učí se. Já se snažím mozek a svoji hlavu udržovat v rovnováze se svým fyzičnem."

„Protože kéž by v rovnováze byl celý svět. Ono se to vše potom zlepší a zase vysvitne Slunce. Těším se na jarní procházky a také na plavání. Já jsem zrozena ve znamení Ryb , takže vodu miluji. Je to naše užitečná, dobrá, pokorná a čistá sestra," dodává Jitka Molavcová.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.