Hudební stanice Power TV má odstartovat v srpnu, od regulátora získala potřebné licence

18. červenec 2018

Program se má objevit v pozemním vysílání, kde ji České Radiokomunikace blokovaly volnou kapacitu ve své regionální síti, a také jako volně šířený kanál na satelitu Astra.

Česká verze polského hudebního kanálu Power TV by měla odstartovat začátkem srpna. Vyplývá to z informací, které má k dispozici portál Digitální rádio. Terestrickou a satelitní licenci získal provozovatel kanálu, společnost MWE Networks International, na včerejším zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Redakci Digitálního rádia to potvrdil předseda regulátora Ivan Krejčí s tím, že obě licence jsou uděleny na dobu dvanácti let.

Co se týká distribučního mixu, Power TV má být šířena v DVB-T prostřednictvím Regionální sítě 8, kde jí České Radiokomunikace dlouhodobě blokovaly volnou kapacitu, na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, má stanice využívat multiplex slovenské společnosti Towercom. Prostřednictvím družice bude program šířen volně, tedy v režimu free-to-air, bez nutnosti použití dekódovací karty, avšak s kódováním MPEG-4/AVC. Pro kabelové a IPTV operátory by měla být tato stanice dostupná podle dřívějších informací také ve vysokém rozlišení (HDTV).

autor: lukpo
Spustit audio

Související