Hrstková polévka z vloček a zeleniny podle receptu z Podještědí
Hlavním hrdinou těchto receptů našich babiček je oves. Právě o něm budou hovořit Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření a přidají recept na hrstkovou polévku z vloček a zeleniny.
Ingredience
- 2–3 hrstky ovesných vloček
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 brambory
- 1 cibule
- 2–3 lžíce sádla
- sůl
- 4 kuličky nového koření
- mletý pepř
- 1 l vývaru
- petrželka nebo pažitka
Na rozpáleném sádle osmahneme vločky. Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, nové koření, na čtvrtky nakrájenou cibuli, osolíme a vaříme asi 20 minut. Dochutíme pepřem a do hotové polévky vmícháme nadrobno posekanou zelenou nať.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.