Hovězí na pivě s klobáskou podle receptu z Plzeňska
V receptech našich babiček zavítáme na Plzeňsko a tak nás čeká recept na pivě: Hovězí na pivě s klobáskou.
- ½ kg předního hovězího
- sádlo
- 1 větší cibule
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- česnek
- majoránka
- 2 dcl piva
- klobáska
- vařené vejce
Opláchneme hovězí maso (mohou být i odřezky), které nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku do růžova. Vložíme maso a za stálého míchání jej osmahneme. Potom přidáme mletou papriku a znova krátce osmahneme. Osolíme, přidáme pepř a kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného míchání.
Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji mírně moukou, osmahneme, podlijeme trochou teplé vody. Přidáme utřený česnek, majoránku, pivo a maso dusíme za občasného míchání až doměkka. Osolíme, opepříme a znovu krátce povaříme. Klobásku rozpůlíme a opečeme na pánvičce. Na talíři maso dozdobíme opečenou klobáskou a vejcem. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.