Hovězí na pivě s klobáskou podle receptu z Plzeňska

V receptech našich babiček zavítáme na Plzeňsko a tak nás čeká recept na pivě: Hovězí na pivě s klobáskou.

Ingredience
  • ½ kg předního hovězího
  • sádlo
  • 1 větší cibule
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • 2 dcl piva
  • klobáska
  • vařené vejce

Opláchneme hovězí maso (mohou být i odřezky), které nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku do růžova. Vložíme maso a za stálého míchání jej osmahneme. Potom přidáme mletou papriku a znova krátce osmahneme. Osolíme, přidáme pepř a kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného míchání.

Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji mírně moukou, osmahneme, podlijeme trochou teplé vody. Přidáme utřený česnek, majoránku, pivo a maso dusíme za občasného míchání až doměkka. Osolíme, opepříme a znovu krátce povaříme. Klobásku rozpůlíme a opečeme na pánvičce. Na talíři maso dozdobíme opečenou klobáskou a vejcem. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.