Horká Becherovka jak se podávala v lázeňské kuchyni

Tentokrát se vydáme na počátek 19. století, kdy Josef Vitus Becher začal vyrábět svůj likér. Nejen o jeho historii, ale také o receptu na horkou becherovku, bude další povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou.

Ingredience
  • 1 dcl Becherovky
  • ½ dcl jablečného moštu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ dcl vody
  • 1 lžička medu
  • 1 celá skořice
  • 6 hřebíčků

Nejprve si připravíme medovou vodu. Ve vlažné vodě rozmícháme jednu čajovou lžičku medu a vodu mírně zahřejeme. Do rendlíku vlijeme potřebné množství ostatních tekutin, přidáme medovou vodu a koření a vše pár minut na mírném plamenu prohřejeme. Nalijeme do nahřátých sklenic.