Horká Becherovka jak se podávala v lázeňské kuchyni
Tentokrát se vydáme na počátek 19. století, kdy Josef Vitus Becher začal vyrábět svůj likér. Nejen o jeho historii, ale také o receptu na horkou becherovku, bude další povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou.
Ingredience
- 1 dcl Becherovky
- ½ dcl jablečného moštu
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ dcl vody
- 1 lžička medu
- 1 celá skořice
- 6 hřebíčků
Nejprve si připravíme medovou vodu. Ve vlažné vodě rozmícháme jednu čajovou lžičku medu a vodu mírně zahřejeme. Do rendlíku vlijeme potřebné množství ostatních tekutin, přidáme medovou vodu a koření a vše pár minut na mírném plamenu prohřejeme. Nalijeme do nahřátých sklenic.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.