Hořčičná hovězí líčka v cibuli podle receptu z fary

V receptech našich babiček celkem pravidelně střídáme měšťanskou a vesnickou kuchyni, ale někdy zavítáme i na fary. Farní kuchařky byly totiž vyhlášené, jak se můžete přesvědčit s Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením v receptu na hořčičná hovězí líčka v cibuli.

Ingredience
  • 1 kg hovězích líček
  • 6-8 cibulí
  • hořčice
  • hladká mouka
  • sádlo
  • sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozprostřeme ji do pekáčku. Očištěné maso ze všech stran osolíme a potřeme hořčicí. Zlehka obalíme v mouce, otřepeme, prudce opečeme na oleji a položíme na cibuli. Nepodléváme, cibule pustí šťávu. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké.

Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo batátovou kaší s pohankou.