Hořčičná hovězí líčka v cibuli podle receptu z fary
V receptech našich babiček celkem pravidelně střídáme měšťanskou a vesnickou kuchyni, ale někdy zavítáme i na fary. Farní kuchařky byly totiž vyhlášené, jak se můžete přesvědčit s Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením v receptu na hořčičná hovězí líčka v cibuli.
- 1 kg hovězích líček
- 6-8 cibulí
- hořčice
- hladká mouka
- sádlo
- sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozprostřeme ji do pekáčku. Očištěné maso ze všech stran osolíme a potřeme hořčicí. Zlehka obalíme v mouce, otřepeme, prudce opečeme na oleji a položíme na cibuli. Nepodléváme, cibule pustí šťávu. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké.
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo batátovou kaší s pohankou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.