Honí vás mlsná? Zjišťovali jsme, jak se v době rouškové daří cukrárnám
Doba koronavirová změnila naše zvyklosti ve všech směrech. Vládním nařízením se museli přizpůsobit živnostníci, změněné nabídce jejich služeb pak jejich zákazníci. Nás zajímalo, jak se karanténní omezení podepsala na provozu cukráren. Moderátor Pavel Kudrna proto zavolal do libereckého Pekařství Jahůdka.
Jeho majitelky Jany Novotové Jahodové se zeptal, jak si v čase celostátní karantény stojí její cukrárna. „Stojí si dobře. Lidé, i když je taková těžká doba, tak si pořád rádi dají něco sladkého. U nás se nesmí sedět, ale jsme pekařství, takže patříme pod potraviny. Máme tak otevřeno po celou tu dobu téhle krize,“ popsala liberecká cukrářka.
Ze začátku prý podle ní chodilo míň lidí, protože si nebyli jistí, jestli je otevřeno. V současnosti je na běžném objemu výroby.
„Moji skalní zákazníci mě ale drží celou tu dobu,“ doplnila Jana Novotová Jahodová, která svou firmu převzala po své matce Libuši Jahodové. Ta byla po revoluci jednou z prvních soukromnic v Liberci.
Nemusí ani chodit do cukrárny na Ruprechtické ulici. Jako mnoho jiných firem i Pekárna Jahůdka nabízí své výrobky přes telefon nebo přes internet. Pokud ale přijdou, tak prý podle ní jsou velmi ukáznění, mají roušky, drží rozestupy a do prodejny chodí vždy po jednom.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.