Hokejový útočník Jaroslav Hlinka historicky vévodí klubové produktivitě Sparty

28. leden 2015

V neděli porážka od Hradce Králové 0:5, ve včerejším večeru prohra 3:6 v Mladé Boleslavi. To je bilance hokejistů Sparty v posledních dvou extraligových duelech. Chuť si na ledě Středočechů mohl spravit alespoň útočník Jaroslav Hlinka. Díky jedné asistenci se probojoval do čela historické tabulky produktivity holešovického klubu.

„Hrálo tady spousta výborných a skvělých hráčů a je to pro mě čest být v tomto momentálně nejlepší. Samozřejmě přijdou další, mladší, kteří toto jednou překonají. Ale momentálně je to pro mě samozřejmě čest,“ říká potěšeně Jaroslav Hlinka.

To ale byla pro sparťanského útočníka asi jediná radost. Jeho tým v Mladé Boleslavi propadl. Mužstvo nepodrželi ani gólmani Filip Novotný s Janem Lukášem. Hosté navíc pykali za častá vyloučení.

„My jsme tady byli jako 20 jednotlivců, ne jako mančaft. Nebyli jsme schopní se pohybovat, nahrávat si. Ve všem jsme byli horší než domácí,“ nešetřil kritikou sparťanský rekordman.

Osmatřicetiletého zkušeného útočníka tak zastínil o sedmnáct let mladší Tomáš Hyka. V neděli rozhodl o výhře Bruslařů na pardubickém ledě, v úterním večeru se blýskl hattrickem.

„Cítím se v pohodě, hrajeme týmově, nezáleží, kdo dá gól. Dneska jsem to já, zítra to může být někdo jiný,“ uvědomuje si moc dobře muž, který se do týmu vrátil po zámořské misi a působení ve Švédsku. Potvrdil, že Středočeši si po třech předchozích výhrách věřili také na třetí tým tabulky.

„Je vidět, že momentálně ten tým není v pohodě a my jsme toho využili,“ dodal Tomáš Hyka.

autor: ppe
Spustit audio