Hokejové legendy Jágr i Nedvěd na ledě září. Kladno nad Benátkami vyhrálo 7:2

3. únor 2018

I když na začátku říkal, že ho bolavé koleno pustí možná jen do jednoho dvou střídání, během první třetiny svého prvního zápasu v druhé nejvyšší české lize byl Jaromír Jágr u všeho podstatného. Po nahrávkách na góly Adama Kubíka a Petra Štindla pomohl velkou měrou k vedení Kladna po první třetině 2:0. Loučící se Petr Nedvěd se však nenechal zahanbit a gólem a asistencí zařídil ve druhé třetině vyrovnání na 2:2. Ve třetí třetině se opět s Jágrovou pomocí Kladenští ujali vedení a nakonec Benátky porazilo 7:2.

Během první třetiny zářil hlavně Jaromír Jágr, druhá dvacetiminutovka patřila loučícímu se Petru Nedvědovi.

V první, velmi svižné, třetině si Jaromír Jágr stihl připsat dvě asistence. Benátky však nebyly o moc horším týmem, dokonce si vypracovaly několik zajímavých příležitostí. Žádnou z nich ovšem nevyužily, a tak první třetinu prohrály 0:2.

Jenže pak se situace obrátila a druhou třetinu se stejným poměrem vyhrály Benátky. Do třetí třetiny proto oba týmy nastupovaly s remizou 2:2.

Teprve začátek třetí třetiny rozhodl. Během šesti minut nastříleli Rytíři soupeři pět branek a skóre tak přetáhli na vlastní stranu. I tentokrát se asistencí blýsknul Jaromír Jágr.

„Věřil jsem tomu, že to zvládnu. Neříkám, jak dlouho budu hrát. Myslím si, že s kondicí by to neměl být problém. Když bych se cítil bruslařsky špatně, tak tam vždycky můžu jenom stát. To není problém, na to jsem velký odborník,“ svěřil se Jágr před zápasem.

Nakonec vydržel celý zápas, i když si dával velký pozor, aby se nepouštěl do větších osobních soubojů. "Vím, že zápasy v play off budou daleko těžší a já se do toho musím dostat. Jen tréninkem to půjde těžko. Protože jsem necítil žádnou bolest a mohl jsem hrát, tak jsem vydržel celý zápas," řekl Jágr.

S výkonem svého týmu ale spokojený nebyl. "Budeme se muset den ode dne a zápas od zápasu hodně zlepšit. Dělali jsme spoustu školáckých chyb. Připadalo mi, že moc nebruslíme a panikaříme, když máme puk u sebe," řekl kladenský odchovanec.

autor: redakce
Spustit audio