Hokejové hvězdy se představily v rolích prodavačů pečiva

9. prosinec 2012

Jaroslav Balaštík a Petr Leška nabízeli ve Zlíně voňavé zboží hnáni motivací co největšího výdělku. Nikoli však pro sebe, ale pro Český výbor pro UNICEF, který peníze použije na boj proti obchodu s dětmi.

Humanitární akce dostala název „Pečení pro děti“. Kanonýr Balaštík přiznal, že on sám by určitě napéct nedokázal: „Doma to spíš nechávám na rodině a já jsem ten, který to ochutnává a chválí nebo kritizuje.“

Podobně je na tom Petr Leška. „Tak rozválet těsto, to bych asi zvládl. Ale samotný ten produkt vytvořit od začátku až do konce, tak to bych nedal,“ přiznal úspěšný hokejista.

Ve Zlíně se prodávaly výrobky upečené dobrovolníky. „Vždycky vybereme konkrétní aktivitu, tato je určená pro boj proti obchodu s dětmi,“ prozradila jedna z organizátorek Lenka Mastešová.

Dnes už čekají zlínské hokejisty extraligové povinnosti. Zlín hraje podruhé za sebou doma, od 17 hodin nastoupí proti Litvínovu. „Pro nás je to přímý konkurent v tabulce,“ připomíná Balaštík, „kdyby se nám podařilo vyhrát, nebo jakkoli bodovat, bylo by to pro nás jedině dobře.“

autor: pes
Spustit audio