Herci Martin Dejdar a Ivana Andrlová jsou Na větvi s Halinou

14. září 2020

Herci Martin Dejdar a Ivana Andrlová jsou hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou v pondělí 14. září 2020 po 18. hodině. Jde o přímý přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů. (repríza z roku 2019)

Herec, dabér, televizní moderátor a filmový producent Martin Dejdar ukončil v roce 1987 studium na pražské DAMU a nastoupil ke svému prvnímu divadelnímu angažmá do pražského klubového divadla Studio Ypsilon. V tomto dnes již legendárním souboru byli jeho kolegy například Jiří Lábus nebo Oldřich Kaiser.

V roce 1993 získal svou první hlavní roli ve filmovém muzikálu Šakalí léta. Následovaly filmy Amerika a Učitel tance, za druhý jmenovaný obdržel v roce 1995 cenu Český lev za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Martin Dejdar

V roce 1999 měl premiéru film Panství, který Martin Dejdar koprodukoval a hrál v něm hlavní roli, jako producent se následně podílel také na filmu Eliška má ráda divočinu.

Kromě filmů byl obsazen do hlavních rolí televizních seriálů Zdivočelá země, Konec velkých prázdnin nebo Poslední sezona.

Pro televizi dabuje Barta Simpsona v kresleném seriálu Simpsonovi. V dabingu dále propůjčil hlas například i Jimu Carreymu.

V roce 2017 se stal soutěžícím v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. V následující sérii se stal hereckým koučem nových soutěžících.

Herečka Ivana Andrlová hrálo po studiu na Pražské konzervatoři v Divadle Jiřího Wolkera (dnešní Divadlo v Dlouhé). Od 90. let 20. století střídavě působila v různých pražských hereckých souborech.

Ivana Andrlová

Do širší divácké povědomosti vstoupila rolí Alenky ve volné televizní trilogii Podnájemníci (1976), Otec nebo bratr (1978) a Dopis psaný španělsky (1980) režiséra Františka Filipa.

Hned od počátku své herecké dráhy byla výraznou představitelkou chytrých a inteligentních televizních princezen, např. v pohádce Princové jsou na draka (1980), kde si zahrála po boku Jana Čenského, a dalších dívčích rolí, zejména v televizních filmech a seriálech.

Od poloviny 70. do konce 80. let byla jednou z nejčastěji obsazovaných hereček jak v televizních filmech a inscenacích, tak i ve filmu.

Ivana Andrlová Působí také v dabingu. Za svůj dabingový výkon v titulní postavy v americkém seriálu Ally McBealová získala v roce 2001 Cenu Františka Filipovského.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.