Hasiči v Libereckém kraji v noci vyprošťovali dítě ze zamčeného auta, hasili pyrotechniku i vánoční výzdobu

O silvestrovském dnu a noci měli hasiči v Libereckém kraji desítky výjezdů. Během dne vyjížděli k dopravním nehodám, ale také například vyprošťovali dítě ze zamčeného auta na Dolních Mísečkách.

V noci pak jednotky zaměstnávaly hlavně požáry popelnic a dohašování hořících zbytků pyrotechniky. Na tísňovou linku volali také lidé, kterým doma vzplál vánoční stromek. Jinde hasiči pomáhali likvidovat plameny v obývacím pokoji, kde chytil nábytek od svíčky.

K pětadvaceti případům vyjížděla na Silvestra Horská služba Jizerských hor. V běžném dni v roce přitom horští záchranáři řeší v průměru čtyři případy denně.

Nejvíc horskou službu v poslední den v roce zaměstnali zranění lyžaři, běkaři i sjezdaři. Žádné větší, výjimečné události horská služba řešit nemusela.

Klidnou noc měli naopak porodníci. První miminko v novém roce v Libereckém kraji přišlo na svět v noci 1. ledna v Jilemnici. Je to holčička a jmenuje se Luisa.

Letošní Nový rok je v porodnicích v kraji podle lékařů mimořádně klidný. Například v Jablonci nad Nisou se loni během noci a rána narodilo šest dětí, naopak letos byl až do dopoledne v Jablonci prázdný sál.

autor: sas
Spustit audio