Hasiči likvidovali noční požár v nové hale jabloneckého Jablotronu. Byla před zahájením výroby

6. srpen 2021 15:13

Osm hasičských jednotek likvidovalo v pátek 6. srpna nad ránem požár nové výrobní haly společnosti Jablotron v Jablonci nad Nisou. Hořet začalo kolem půl třetí ráno, zásah skončil před šestou hodinou, nikdo nebyl zraněn.

Hasiči zasahovali ve výrobní hale v Jablonci nad Nisou

Noční požár v průmyslové hale společnosti Jablotron v oblasti Rýnovic v Jablonci nad Nisou napáchal milionové škody. Požár průmyslové haly byl na operační středisko hasičů nahlášen kolem 02:15. „Oheň měl zasáhnout levou přední část výrobní haly, kde byl uskladněný materiál. Při požáru nedošlo ke zranění, ani nebyla nutná evakuace osob," řekla krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Na místo bylo postupně povoláno osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. „Lokalizace požáru proběhla po cca 45 minutách od příjezdu na místo události," uvedl mluvčí hasičů. Likvidaci požáru podle něj komplikovalo to, že jde o moderní halu se sendvičovou skladbou stěn, a hasiči tak museli rozebírat plechové opláštění i střešní konstrukci, aby dohledali skrytá ohniska ve stěnách a dohasili je.

Oheň poškodil halu společnosti JabloPCB, která je součástí skupiny Jablotron. „V budově probíhaly pouze práce spojené se stěhováním a přípravou na zahájení výroby, a také proto můžeme potvrdit, že nedošlo k žádnému ohrožení na zdraví osob. Nyní probíhá vyčíslení odhadu škod a současně usilovně pracujeme na přípravách rozjezdu výroby," uvedla na dotaz České tiskové kanceláře asistentka vedení společnosti Táňa Dušková.

JabloPCB se zaměřuje na komplexní zakázkovou výrobu a kompletaci elektronických sestav výrobků. Klíčovým výrobním sortimentem je zabezpečovací technika. Jablotron je českou společností, která se od roku 1990 a zaměřuje na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. V Rýnovicích u rychlostní silnice na Liberec vybudovala firma před pěti lety moderní logistické centrum za 94 milionů korun. Požárem byla poškozena nově dokončená sousední budova.

autoři: Jana Švecová , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související