Halscher Hase tedy falešný zajíc na masopustní úterý

Falešný zajíc je vlastně sekaná. Recept na to, jak se pekla v pohraničí a masopustní povídání mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 5 vajec
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • ½ kg mletého masa
  • 5 dkg strouhanky
  • sůl
  • pepř

Uvařte 4 vejce natvrdo. Mezitím nakrájejte cibuli na jemné kostičky a osmahněte ji na 1 lžíci másla, aby zesklovatěla. Vejce oloupejte. Vychladlou cibuli, maso, strouhanku, syrové vejce dejte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte. Směs položte na kuchyňské prkénko, rozválejte na plát, doprostřed položte uvařená vejce a srolujte. Potřete rozpuštěným máslem a dejte péct. Podávejte s chlebem a strouhaným křenem.