Generálka Spartě nevyšla, v Moskvě to v Lize mistrů bude jiné, říká trenér Ščasný

27. červenec 2015

Fotbalisty Sparty čeká v Lize mistrů duel na stadionu CSKA Moskva, na kterém si v evropském poháru zahráli před pěti lety. Od té doby se toho ale dost změnilo a mnohem víc v kádru českého týmu.

Je jen jeden fotbalista Sparty, který ve zmíněném duelu na podzim roku 2010 v utkání Evropské ligy nastoupil. Záložník Marek Matějovský šel tehdy na hřiště až v devadesáté minutě, v době, kdy už bylo rozhodnuto.

Pražané tenkrát vůbec nehráli zle, jenže také ne bez chyb a v závěru zápasu je domácí třikrát vytrestali. Moskevský CSKA měl tehdy ve svém středu několik vynikajících útočníků, Vágnera Lova, Dumbiu nebo Tomáše Necida. A to platí stále, i když jména jsou teď jiná.

„Jména mají skvělá. Vyměňují útočníky a pak je prodávají za hodně peněz. Jako byl teď Dumbia, před tím tam byl Vágner Love,“ všímá si záložník Marek Matějovský, a když kostra týmu zůstává delší dobu pohromadě, je jasné, že větší sehranost teď bude na straně ruského CSKA.

„Určitě bude jejich výhodou, že jsou spolu dlouho pohromadě s jedním trenérem. Naprosto jasně mají zažité, co kdo má hrát,“ tuší i kouč Zdeněk Ščasný.

Ten je na lavičce Sparty teprve několik měsíců, fotbalisty začal učit nový herní systém a v takto důležitém zápase je uvidí teprve poprvé.

„Osobně jsem je nepoznal v takhle těžkém zápase. V přípravě jsme hráli proti dobrým soupeřům, ať to byl Ludogorets, nebo Arnheim. Ale nikdo nehrál tak defenzivně jako Jihlava a nikdo tak ofenzivně, jako bude hrát CSKA,“ říká Zdeněk Ščasný, pro kterého by mohlo být o poznání složitější trefit správnou základní sestavu.

Čtěte také

Tím spíš, když se jeho svěřencům zmíněný ligový duel v Jihlavě, zatím jediný soutěžní v této sezoně, vůbec nepovedl.

„Generálka nevyšla v žádném případě a už jsem hlásil, že v Moskvě to bude jiné. I změny v sestavě samozřejmě budou,“ dodal trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

autoři: jpa , Vojtěch Bureš
Spustit audio