FOTOGALERIE: V motokrosovém areálu v Luhově závodí těžké stroje

Trucktrialovou podívanou na nejvyšší úrovni si příznivci motorismu mohou jednou za rok dopřát i v Libereckém kraji. V motokrosovém areálu Luhov nedaleko Stráže pod Ralskem tento víkend řádí pragovky, liazky a především šestikolky a osmikolky Tatry.

„Letos tu máme připravených dvanáct sekcí, čtyři jsou s vodou a jedna je taková bahenní past. Ta se pojede někdy v neděli dopoledne. Letos se nám v průměru zúčastňuje nějakých čtyřicet posádek a ve Stráži pod Ralskem nám startuje pětatřicet posádek,“ představil trať ředitel závodů Ladislav Deker. Nejatraktivnější jsou podle něj vodní části závodu.

„Mohelnice to není, ale je to dobrý. Možná že zaprší a to bude zajímavé, protože loni to museli kvůli dešti ukončit,“ komentoval letošní trať jeden ze závodníků Josef Černý. Nejzábavnější jsou podle něj části trati s vodou a blátem. Tam ale vždy se svým vozem Tatra 813 zapadne a pořadatelé ho pak vždy musí vytahovat.

V těžkém terénu závodních tratí také svůj stroj několikrát otočil na střechu. „Není to nic zvláštního. Dolů to jde strašně pomalu, takže se nic neděje. Jsme přivázaní a vždycky to dobře dopadne,“ přiblížil svou zkušenost závodník Josef Černý. Jeho Tatra 813 z roku 1963 prý spotřebuje během závodního víkendu kolem stopadesáti litrů nafty. Údržba a provoz takového veterána je prý poměrně drahý koníček.

autoři: Jaroslav Hoření , mib
Spustit audio

Související