FOTO: Podívejte se na místo letecké katastrofy s hokejisty u Jaroslavle

28. leden 2019 11:44

Už téměř sedm a půl roku uplynulo od tragédie hokejistů Jaroslavle. Na místo pádu letadla i s Čechy na palubě se můžete podívat prostřednictvím reportáže Pavla Petra.

Místo, kde ztroskotalo letadlo s hokejisty, je jen pár kilometrů od letiště v Jaroslavli

Na břehu řeky Volhy, u vesničky Tunošna, jen pár kilometrů od ruské Jaroslavle, teď pořádně křupe ve sněhu pod botami. Také tady ale pořádně mrazí. A není to jen kvůli teplotě pohybující se kolem dvaceti stupňů pod nulou. Přímo tady se totiž potká člověk s tragédií, která v roce 2011 zasáhla celý nejen sportovní svět. Pád letadla hokejistů Lokomotivu tehdy nepřežili ani tři Češi – Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek.

Mrazivé vzpomínky

Hokejové šály uvázané na zábradlí i malá kaplička, ve které jsou fotky všech při katastrofě zesnulých hráčů. „Člověku běhá mráz po zádech, když to vidí, není to tak dávno a vzpomínky na tu událost jsou poměrně živé,“ říká turista Jan Boubín.

Když se člověk podívá do dáli, za příznivého počasí je vidět letiště v Jaroslavli, kde letadlo se sedmatřiceti hráči na palubě 7. září 2011 startovalo. Dalším místem, kde můžete vzdát hold hokejistům, kteří při letecké katastrofě zahynuli, je hřbitov v Jaroslavli – kousek od rušné ulice a hlavního nádraží.

Smutné procházení mezi pomníky, které připomínají vyhaslé mladé životy

Dalším pietním místem je i samotná aréna Lokomotivu. Fotky hráčů jsou v ochozech, ale i na hale – s nápisem „Naše mužstvo navždy“. Nad tím vším ční Památník hokejového bratrství tvořený sedmatřiceti hokejkami.

autor: Pavel Petr

Související