Fotbalisté Slavie stále čekají na vítězství, naopak Brno je doma stoprocentní

7. srpen 2015

Ani ve třetím utkání nového ročníku Synot ligy se pražská Slavia nedočkala vítězství. O vítězství Brna rozhodla jediná branka Michala Škody a Zbrojovka si připsala druhé vítězství a posunula se na 2. místo tabulky.

Utkání začalo zajímavě. Hned v úvodní čtvrthodině hlavičkoval brněnský Pašek a Berkovec vytáhl nádherný zákrok a zabránil jasnému gólu.

Na druhé straně musel po střele Milana Škoda předvést své umění brněnský gólman Melichárek. Na konci první půlhodiny už se mohli brněnští fanoušci radovat z gólu.

A prosadil se Škoda. Tentokrát ale ne kanonýr červenobílých, ale jeho bratr Michal. Po přihrávce Zavadila prostřelil Berkovce a Brno vedlo 1:0!

Bohužel gólová akce byla posledním hezkým okamžikem prvního poločasu. V dalších minutách se začala hra kouskovat, rozhodčí Proske udělil na každou stranu jednu žlutou kartu a pak úvodní dějství ukončil.

Ve druhém poločase bohužel pokračoval fotbal plný nepřesností a pěkných akcí bylo k vidění poskromnu. Za zmínku stojí hlavička Paška, který po centru Michala Škody z levé strany jen těsně minul branku Slavie.

V závěru nepřišel ani očekávaný tlak Slavie. Svěřenci Dušana Uhrina se nedokázali prosadit přes dobře organizovanou obranu domácích, kteří tak ukopali nejtěsnější vítězství.

3. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 28. Michal Škoda. Rozhodčí: Proske - Hájek, Kubr. ŽK: Řezníček, Keresteš, Melichárek - Dostál, T. Jablonský, Bazala. Diváci: 5090.
Brno: Melichárek - P. Buchta, Košťál, Frelih, Keresteš - Malík (67. Chrien), Lacko - Pašek (84. Vávra), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Lutonský). Trenér: Kotal.
Slavia: Berkovec - Dostál (69.Voltr), Bílek, Deli, T. Jablonský - R. Hrubý (85. Bazala), Souček - Mikula, Piták, Zmrhal (46. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Spustit audio