Fazolačka s uzeným masem podle receptu z roku 1902
V receptech našich babiček se dozvíme, jak se vařila fazolačka s uzeným masem na počátku minulého století, a také pár tehdejších rad, jak dobře a zdravě vařit.
Ingredience
- 2 šálky předem namočených barevných fazolí
- 1 šálek kořenové zeleniny
- 5 větších brambor
- 15 dkg uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- vývar z masa
- sádlo
- hladká mouka
- sladká paprika
- majoránka
- sůl
- pepř
Namočené fazole dáme vařit, a když jsou skoro měkké, přidáme zeleninu, brambory, a vývar z masa. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, když trochu zchladne, přidáme mletou papriku, promícháme a dáme rozvařit do polévky. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, utřený česnek a povaříme. Dochutíme majoránkou, solí a petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka