Extrémní skokan do vody Michal Navrátil postoupil na MS do finále

3. srpen 2015

Český extrémní skokan do vody Michal Navrátil je zatím v polovině soutěže mistrovství světa plaveckých sportů na 9. místě, když ho od medailí dělí 25 bodů. Ve středečním finále už si nesmí dovolit při letu z výšky 27 metrů sebemenší chybičku.

Úvodní tři skoky zvládl v Kazani se skóre přes 324 bodů. Na jeho oblíbeném posledním skoku ze stojky ho mrzelo nižší bodové ohodnocení, po kterém se propadl z 6. místa na deváté.

„Škoda, mohl jsem mít větší bodový náskok. Teď jsme všichni u sebe, takže bude záležet na každé malinkaté chybičce. Štve mě, že jsem mohl být vytažený víc a mohl si dovolit třeba ztratit nebo ještě víc ostatním utéct,“ říkal po kvalifikaci Navrátil.

Poslední nevydařený skok českého highdivera skutečně mrzí, ale o chybičce, za kterou mu rozhodčí dali menší bodové hodnocení, dobře ví.

„Už jsem ztrácel energii. Začalo trochu foukat ze strany, nepodařil se mi odraz a měl jsem trošku problémy ve vzduchu. Nakonec jsem to dotočil jen taktak na nohy a nechal jsem tam bradu. Proto jsem dostal sedm bodů od rozhodčích,“ vysvětlil Michal Navrátil.

Na finále chystá Navrátil nový skok, kterým chce překvapit soupeře. Jedná se o trojité salto s dvěma a půl vruty. Nejdříve ho ale musí pořádně zvládnout v tréninku.

autoři: mij , Vojtěch Bureš
Spustit audio