Eintopf s kapustou a uzeným podle receptu z Frýdlantska
Tradiční lidovou kuchyni regionů ovlivňovala v pohraničí především německá menšina a tak třeba na Frýdlantsku zdomácněl eintopf. Ten s kapustou a uzeným mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- uzená žebra
- 1 menší kapusta
- 3 mrkve
- 1 cibule
- 2 brambory
- 2 hrsti domácích nudlí
- 1 polévková lžíce sádla
- nové koření
- pepř černý celý
- pár stroužků česneku
- sůl
Z uzených žeber a masa si uděláme vývar, maso zalejeme vodou, přidáme černý pepř, nové koření a česnek podle chuti. Uvařené maso vyndáme a rozkrájíme. Ve větším hrnci na lžíci sádla zpěníme najemno nakrájenou cibuli a mrkev na půlkolečka. Přidáme brambory nakrájené na jemno (rozvaří se a zahustí nám polévku). Zalijeme vývarem a 5 minut vaříme. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a uzené a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nudle a dovaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka