Dvojité výročí: 800. díl pořadu Hubněte zdravě a 60. narozeniny Kateřiny Cajthamlové

7. červenec 2022

Mimořádný díl oblíbené zdravotní poradny nejenom o hubnutí byl ve znamení dvojité oslavy. Patrik Rozehnal s paní doktorkou připravili posluchačům už rovných 800 dílů oblíbeného pořadu. A na ten výroční připadly i šedesáté narozeniny Kateřiny Cajthamlové.

Tak trochu jiný pořad Hubněte zdravě byl pro populární lékařku překvapením. „Dnes máme sedmého července a my slavíme 800. díl a navíc kulatiny paní doktorky. Takže všechno nejlepší k narozeninám,“ uvedl slavnostní vysílání moderátor Patrik Rozehnal a předal Kateřině Cajthamlové kytici růží.

Kateřina Cajthamlová

K dalším dárkům poskytla inspiraci sama lékařka, která svůj nynější věk kdysi dávno záviděla své babičce a těšila se, že v něm bude pít minerálku a jíst knäckebrot. Dostala proto obojí – za každý rok šedesátin symbolicky jednu láhev minerálky. Ke gratulantům se připojil i Region s dárkovým poukazem.

„Díky Patriku, díky rozhlase a hlavně díky vám, všem posluchačům, protože nebýt vás, nemáme žádný 800. díl,“ děkovala dojatá a zaskočená Kateřina Cajthamlová.

Rada pro vděčný den

Během 15 let vysílání pořadu Hubněte zdravě vystřídala Kateřina Cajthamlová tři ordinace, stihla si zatančit ve StarDance nebo uvádět televizní lékařskou poradnu. Rozhlasu a našemu pořadu zůstala věrná. „Za celou tu dobu jsem všem moc vděčná. Nedávno jsem se dozvěděla, a to vám všem milí posluchači doporučuju, že pokud nezávidíme to, co nemáme, ale jsme vděční za to, co máme, tak se tím naspídujeme. Zvýšíme si tak metabolismus, pohodu, a možná i trochu zhubneme.“

Lékařka proto radí zkusit si udělat takzvaný vděčný den. Třeba každou hodinu někomu poděkovat. Uvědomit si, že jsem rád za to, že prší, ale i za to, že neprší. Zkrátka být vděčný za všechny věci, které nám den přinese. „Byla jsem opravdu šťastná. Dělala jsem si čárky za každé vděčné, co mě napadlo. Udělala jsem jich za ten den celkem 156. Večer jsem nemohla usnout a ráno jsem se vzbudila s pocitem, že je krásný den a musím to zkusit znovu.“

Tajemství Kateřiny Cajthamlové

Patrik Rozehnal a Kateřina Cajthamlová

Speciální vysílání bylo také příležitostí, aby lékařka prozradila i něco ze svého osobního života. Třeba, jak reaguje na otázku, pokud nezná odpověď. „Používám střední sdělení. To umožňuje člověka udržet v jeho středu, to znamená v klidu. Takže při středním sdělení nepřemýšlíte, ale získáváte informace. Mezi taková sdělení patří třeba: ‘Vážně. Aha. Zajímavá otázka. To mě ještě nikdy nenapadlo‘. A během toho, kdy tohle říkám, tak mi to strašně v hlavě šrotuje,“ směje se.

A na čem Kateřina Cajthamlová nejvíce takzvaně ujíždí jako žena? „Jsou to batůžky a v současnosti boty. Vůbec nechtějte vědět kolik. Mám dvě úplně plné nadupané zrcadlové skříně s botama. Mám třeba 15 párů bot na kolo, 38 párů lodiček a asi 18 bot na focení,“ přiznává.

A co Kateřina Cajthamlová ráda čte, jaký je pacient nebo jaká je babička, se dozvíte při poslechu záznamu celého pořadu.

Spustit audio