Drapérie z deky nebo malování na sklo? V liberecké Oblastní galerii připravili online tipy na domácí tvoření

10. duben 2021 09:34

Oblastní galerie v Liberci je kvůli vládním opatřením dlouhodobě uzavřená. Prázdno a ticho je nejen ve výstavních sálech, ale i v ateliéru, kde se scházely děti na kreativních dílnách. A protože tvoření všem chybí, přenesli ho lektoři do virtuálního prostoru.

Umělcem může být podle nich každý, stačí jen dobrý nápad. A právě ten můžou nabídnout v projektu „Umění u mě na gauči", který galerie připravila online. Tipy na tvoření jsou určené nejen dětem, jejich rodičům i prarodičům, ale třeba i učitelům výtvarné výchovy.

Rady na domácí tvoření najdou zájemci na webu Oblastní galerie v Liberci

„Celá tahle akce vznikla opravdu na gauči, protože se všichni na tom gauči doma ocitli. Někteří nevidí, to co kolem sebe mají, že se dá použít i výtvarným způsobem. Proto tento projekt vznikl, abychom to ukázali i ostatním, že opravdu stačí málo a umělcem může být každý, protože ta kreativita nám zpříjemní den,“ popsala vznik online návodů galerijní pedagožka Petra Škachová.

Na stránkách Oblastní galerie v Liberci tak zájemci najdou například návod, jak vytvořit drapérii z peřiny, jak malovat na sklo, nebo třeba inspirace na tvorbu zátiší z běžných předmětů z domácnosti.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související