Dopravu v části Libereckého kraje omezí motoristický závod Rally Bohemia. Kde počítat s uzavírkami

8. červenec 2022 10:39

V pátek 8. července startuje motoristická Rally Bohemia. Na některých místech v Libereckém kraji způsobí dopravní uzavírky. Kde s nimi počítat, zjistila redaktorka Johana Tománková.

Čtěte také

Závod se bude konat od pátku 8. do neděle 10. července na území Libereckého a Středočeského kraje. Protože závodníci pojedou přímo mezi domy v menších městech a obcích, policie varuje občany před nebezpečím úrazu.

Lidé musejí být obezřetní a sledovat dopravní značení. „Žádáme všechny motoristy i diváky, aby důsledně respektovali dopravní značení a pokyny pořadatelské služby i policistů. Diváky navíc vyzýváme, aby se zdržovali pouze v místech a zónách určených pro bezpečné sledování závodů,“ apeluje mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Dopravní uzavírky kvůli závodům

V pátek 8. července by řidiči měli očekávat zvýšený provoz u Autodromu v Sosnové.

Nejvíc dopravních uzavírek připadá na sobotu 9. července: Závodníci pojedou v čase od 8:30 do 18:30 přes část Semilska, konkrétně přes obce Radvánovice, Roudný, Karlovice, Svatoňovice, Volavec, Kvítkovice a v Dubecko.

Ve stejný den (9. července) bude omezení i na Železnobrodsku. Trasa povede přes Skuhrov, Huntířov, Bzí, Veselí a Chlístov. Četné dopravní uzavírky budou v sobotu 9. července i v Malé Skále, Frýdštejně, Košově a Pelíkovicích. Závodníci pojedou i v Hodkovicích nad Mohelkou a v okolí, půjde o Radoňovice, Sedlejovice, Vrchovinu, Třtí a Radimovice.

Na stránkách rallybohemia.cz najdou lidé konkrétní silnice i ulice, kde by měli počítat s uzavírkami nebo dopravním omezením. Provoz budou všude hlídat policisté, na místech nebude chybět ani dopravní značení. Policie nabádá k opatrnosti řidiče i diváky.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související