Dopravní podnik zřídil novou okružní linku pro Nové Vratislavice. Vyhověl požadavku cestujících

1. říjen 2021 10:36

Není to jediná změna, kterou Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou od 1. října 2021 připravil. Podrobnosti shrnula redaktorka Jana Švecová.

Hned několik změn čeká od 1. října cestující městskou hromadnou dopravou v Liberci. Změny se týkají především autobusů na linkách číslo X5 a X11. První se týká spoje z Vratislavic do Liberce, který už v pracovní dny nebude vyjíždět ze zastávky U Závor ve 4.50. Naopak ranní spoj v 7.17 z téže zastávky se prodlouží až do zastávky Rybníček. Nová zastávka přibude v obou směrech u Pivovaru.

Linka 44 kvůli výluce

Hlavní změnou, s kterou se od 1. října lidé setkají, je nově zřízená linka číslo 44, která bude zajíždět na sídliště Nové Vratislavice, kde lidem zkomplikovala cesty do města rekonstrukce kolejí. Fungovat bude ve všední dny mezi 6. a 18. hodinou. Jezdit na ní budou malé autobusy, které zamíří zhruba dvakrát za hodinu ke konečné linky číslo 12 v Zeleném Údolí. Odtud už se lidé dostanou dále do centra.

Dopravní podnik novou linkou reagoval na žádosti a stížnosti cestujících. „Zareagovali jsme na podněty starších občanů, imobilních občanů i například maminek s kočárky, kteří poukazovali na to, že výluka přinesla delší vzdálenost k zastávce, kterou používali. A bylo nutné tuto situaci řešit,“ vysvětlila mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Nejde ale o jediné změny v liberecké MHD, další se týkají například linky číslo 16 do Machnína, kde bude v pracovní dny první ranní spoj do centra zajíždět nově do zastávky Karlov. Další změna čeká na cestujících na lince číslo 18 do Kateřinek. Tam přibydou dva dopolední spoje - v 8:55 a 10:50 z terminálu ve Fügnerově ulici v centru do zastávky Blanická. Nové spoje přibydou i v opačném směru a posune se také doba odjezdu odpoledních autobusů od střední školy v Kateřinkách do centra. I tam šlo o reakci na stížnosti cestujících.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související