Dopravní nehoda na Českolipsku na Štědrý den byla tragická

25. prosinec 2018

Při dopravní nehodě v pondělí 24. prosince v Hamru na Jezeře na Českolipsku zemřela šedesátiletá řidička.

Ze zatím nezjištěných příčin vyjela ze silnice, s autem se převrátila a zůstala pod ním zaklíněna, uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Při jiné vážné nehodě na Štědrý den na Českolipsku utrpěl těžké zranění sedmačtyřicetiletý chodec, srazilo ho auto.

Nehoda se smrtí řidičky se stala okolo 15.20 hodin na silnici 278 v Hamru na Jezeře ve směru na Stráž pod Ralskem. Podle krajského mluvčího záchranné služby Michaela Georgieva už nešlo ženě pomoci. „Lékař na místě musel bohužel konstatovat smrt, zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedl. Okolnosti nehody policie prošetřuje.

Chodec utrpěl vážné zranění krátce po 15. hodině v ulici Roháče z Dubé v centru České Lípy. „Muže jsme ve vážném stavu, napojeného na umělou plicní ventilaci, převezli pozemní posádkou na traumacentrum Krajské nemocnice Liberec,“ řekl Georgiev.

Střet s chodcem nahlásil sám řidič, orientační zkouška na alkohol byla v jeho případě negativní. Míru zavinění účastníků nehody bude policie zjišťovat. „U chodce nebylo možné kvůli špatnému zdravotnímu stavu provést dechovou zkoušku, byl proto nařízen odběr krve. Závěry k zavinění nehody budou známy později, po důkladném prošetření,“ dodala Suchánková.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související