Do školy o prázdninách: Železnobrodská umělecká průmyslovka zve na výstavu

12. červenec 2022

Školy se na dva měsíce zavřely, ne ale všechny. Střední uměleckoprůmyslová škola v Železném Brodu má otevřeno i přes prázdniny, vystavují tam díla svých studentů, a to sklo, ale třeba i doplňky na toaletu.

Čtěte také

Nápojové soupravy, vázy, skleněné plastiky, šperky, motoristická helma zdobená bižuterií, designový motocykl, ale třeba i zdravé toaletní stoličky. To všechno je k vidění na výstavě prací, které vytvořili studenti oboru Design skla a Průmyslový design na Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě na Jablonecku. K vidění jsou během celých prázdnin v budově školy. Na vernisáži natáčela redaktorka Jana Švecová.

Studenti sklářské průmyslovky v Železném Brodě nepracují jen se sklem, ale dokážou je kombinovat i s dalšími materiály. Práci s nejrůznějšími materiály umožňuje i nový obor s názvem Produktový design. Také tito studenti se na výstavě prezentují.

Téma jejich letošních ročníkových prací nijak nesouvisí se sklem. Namísto křišťálu jiskří humorem. Ale jen zdánlivě. Výstava potrvá ve sklářské škole v Železném Brodě do 28. srpna. Návštěvníkům je otevřená vždy od úterý do neděle vždy od 10 do 16 hodin.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související