Dívka v ledu i Liberecké zajímavosti. Představujeme knižní novinky

5. leden 2017
Koktejl

Tipy na zajímavé novinky z knižního světa – světovou, ale i regionální literaturu vám bude Český rozhlas Liberec pravidelně přinášet každý čtvrtek. Tři knihy, které se nově objevily na pultech knihkupectví, představuje liberecký knihkupec Martin Fryč. A začínáme v Liberci.

Marek Řeháček: Liberecké zajímavosti – kniha čtvrtá

K nejoblíbenějším knihám tradičně patří příběhy o našem kraji, o Liberci a
okolních horách.

V prosinci jejich početné řady rozšířil další díl Libereckých zajímavostí. Díl je to již čtvrtý, což mluví samo za sebe – znamená to tisíce spokojených čtenářů. Možná patříte mezi ně a v tom případě se radujte, jsou tu další čtivé texty o domech, sochách, starých stromech a jiných krásách našeho města.

Knihu opět krásně ilustroval Petr Ferdyš Polda.

Dívka v ledu (repro foto)

Robert Bryndza: Dívka v ledu

Když řeknu název knihy Dívka v ledu, asi vás napadne: detektivka! A máte pravdu, autor nás vede do Londýna, mezi smetánku i lidi na ulici, přímo do dramatického vyšetřování sympatické šéfinspektorky Eriky Fosterové.

Thriller strhující jak Temže si i přes krátký čas, kdy je na knižních pultech oblíbilo mnoho milovníků napětí.

Olga Tokarczuková: Knihy Jakubovy

Přes sedmero hranic, pět jazyků, tři velká náboženství a nespočet menších. To je podtitul historického románu Knihy Jakubovy, který napsala Olga Tokarczuková.

Tato mimořádně čtená a úspěšná polská autorka vás vezme řekou času nejen do Polska, ale i do Brna čili Brunn a dalších evropských měst léta páně 1752.

Pokud máte rádi čtivé historické příběhy a nebojíte se více než osmi set stran, volte knihu Knihy Jakubovy.

Liberecký knihkupec Martin Fryč
autor: Martin Fryč
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.