Disneyovka Poslední bohatýr je nejúspěšnějším ruským filmem historie. Překonala i Stalingrad

27. listopad 2017

Ruská kina žijí momentálně pohádkou a velkofilmem současně. Snímek Poslední bohatýr režiséra Dmitrije Ďjačenka se podle ruského serveru RosBizněsKonsalting neboli RBK stal nejvýdělečnějším filmem v dějinách ruské kinematografie.

Od ruské premiéry 19. října vydělal jednu miliardu 680 milionů rublů. Film překonal i drama Fjodora Bondarčuka Stalingrad z roku 2013, informuje RBK.

Na „Bohatýra“, který vznikl jako teprve druhý ruský film v produkci studia Disney, zatím do kin přišlo 6,2 milionu diváků, zjistil server KinoPoisk.ru.

„Film na motivy klasických ruských pohádek a severských bohatýrských příběhů si na sebe vydělal za pouhých jedenáct dní,“ uvádí RBK. Za posledních 14 let se v Rusku dostalo nad miliardu rublů jen sedm snímků. Poslední bohatýr je ale všechny nechal daleko za sebou.

Experti si nebývalý úspěch vysvětlují rostoucí popularitou rodinných filmů a také školními prázdninami. Snímek se objevil v kinech během listopadových podzimních prázdnin, a právě tehdy prodej poskočil nejvíce.

Podle RBK se také dle amerických zásad hodně investovalo do reklamní kampaně. Film stál 370 milionů rublů, a na marketing šlo dalších 150 milionů. Například úspěšný Stalingrad přitom propagovali tehdejší tvůrci jen s rozpočtem 82 milionů rublů.

autor: rma
Spustit audio