Detektivka bez detektiva v divadle v Mladé Boleslavi má dva konce. První letošní premiérou je hra „A pak už tam nezbyl ani jeden“

22. únor 2019 10:34

Královna zločinu Agatha Christie se vrací na scénu mladoboleslavského divadla.  První letošní premiérou je dramatizace slavné detektivky „10 malých černoušků“.  Divadlo ji uvádí pod názvem „A pak už tam nezbyl ani jeden“.

Detektivní psychothriller „A pak už tam nezbyl ani jeden“ nabízí dokonalou zápletku. Na ostrov byla sezvána vybraná společnost, hostitelé se nedostavili a hosté začínají jeden po druhém umírat. Podle dramaturgyně Kateřiny Suchanové se všechno točí kolem prastaré říkanky „Deset malých černoušků“. „Ta říkanka má zajímavou historii. Původně měla jiný konec, ale Agatha Christie ho pro svojí novelu upravila,“ říká.

Režie se ujal umělecký šéf Městského divadla Mladá Boleslav Petr Mikeska. “Já, když jsem se dostal k „černouškům“, tak jsem zjistil, že na to musím furt myslet. Tak doufám, že to přeneseme i na naše diváky. Podle mne je to takový předchůdce dnešních únikových her,“ dodává režisér.

Detektivka bez detektiva dává prostor divákům pátrat po tom, kdo je vrah. Hra má dva konce, inscenátoři si tak mohli vybrat, zda někoho nechají přežít. Jaký konec zvolili?  To zjistíte až na představení v Městském divadle v Mladé Boleslavi.

Premiéra je na programu v pátek 22. února a první reprízy ve středu 27. a ve čtvrtek 28. února 2019.

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio