Den řemesel 8. května v „Kryštofáku“ opět zabaví děti i dospělé

30. duben 2019

Nevíte, co budete dělat o státním svátku ve středu 8. května? Jestli rádi tvoříte a vyrábíte, nabízí se možnost výletu do Kryštofova Údolí. Pořádají tam tradiční Den řemesel, na kterém se zabaví děti i dospělí.  

Pozvánka na Den řemesel 8. května 2019, místo Řehečského kvarteta zahraje kapela Spolk trio
Dům řemesel v Kryštofově Údolí

„Osmého května vás od devíti hodin ráno zveme na Den řemesel v Kryštofově Údolí,“ láká na akci jedna z organizátorek, Tereza Michálková, která společně se svou maminkou v malebné obci pečuje o prastarý podstávkový dům. Právě v něm – v Domě řemesel se dostaveníčko řemeslníků koná dvakrát do roka. 17. listopadu a 8. května.

Vyrobit si můžete šperk, svíčku i mýdlo

„Akce je pro celou rodinu, pobaví se děti i dospělí, v Domě řemesel budou dílničky pro příchozí zájemce,“ pokračuje pořadatelka. Kdo 8. května přijde na Den řemesel, může si vyzkoušet např. malování na keramiku, výrobu svíček, mýdel nebo si vyrobit vlastní korálkový šperk. Dům řemesel bude pro příchozí otevřený od 9 do 17 hodin.

Ručně vyráběná mýdla

Děti se navíc můžou těšit na vystoupení libereckého Divadla Kordula, odpoledne zas řemeslnou atmosféru oživí kapela Spolktrio. I letos – stejně jako v minulých letech – se děti i dospělí budou moct zapojit do výtvarné soutěže. „Téma bude Sluníčko,“ prozrazuje Tereza Michálková a dodává, že připraveno bude i občerstvení: „Občerstvit se lidé budou moct ve stodole. Přijďte, těšíme se na vás, v Kryštofáku je vždycky krásně.“

autor: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.